Voorzitter

Lianne Mulder-Top

Lianne Mulder-Top

Over Lianne Mulder-Top

Mijn naam is Lianne Mulder-Top. Ik woon met veel plezier in het centrum van Emmeloord met mijn man en drie kinderen. Via de Roderik van Voorst school en het Professor ter Veen Lyceum ging ik studeren in achtereenvolgens Utrecht, Antwerpen en Amsterdam en ik kwam in 2002 weer terug in de polder. Ik ben al jaren lid van de partij en besloot begin van dit jaar actief te worden en ben sinds het voorjaar voorzitter van het bestuur.

Ik werk als huisarts in Marknesse voor de inwoners van Luttelgeest, Kraggenburg en Marknesse. Het is een prachtig vak: elke patiënt heeft zijn eigen verhaal en als huisarts mag ik af en toe een stukje meelezen. Maar je kan als huisarts ook in de vuilnisbak van de maatschappij kijken. Het leven en de gezondheid is zeker niet voor iedereen gemakkelijk en vanzelfsprekend. De kwaliteit van onze samenleving hangt mede af van de zorg voor juist die mensen.

Naar mijn smaak mag het in discussies vaker van ik naar ons. Eigen kracht en autonomie is mooi, maar niet voor iedereen weggelegd. Bij de standpunten van de PvdA vind ik solidariteit en de wens dat iedereen volwaardig mee kan doen. Dat betekent niet dat de politiek gaat bepalen hoe het moet voor de kwetsbare mensen, maar dat er geluisterd wordt naar alle groepen. Dat we als lokale PvdA horen en zien wat er speelt bij de inwoners van de Noordoostpolder en dit vertalen in goede plannen.