Fractieondersteuning en bestuurslid

Richard Stolwijk

Richard Stolwijk

Over Richard Stolwijk

Mijn naam is Richard Stolwijk, ben 56 jaar, getrouwd met Jose Uitdewilligen en heb 2 kinderen: Wieke en Wouter. Ik heb 20 jaar in het onderwijs gezeten. 13 jaar geleden ben ik een boomkwekerij begonnen in Luttelgeest.

Ik ben opgegroeid in Hazerswoude-Dorp en ben de jongste van 12 kinderen. Ik ben ‘mijn leven lang’ al lid van de PvdA: “in goede-, maar ook zeker in mindere tijden, bleef ik trouw aan mijn partij.

In mijn jeugd werd ik geïnspireerd door Joop Den Uyl. Een eenvoudige, sobere man, die gepassioneerd en authentiek ‘een betere samenleving’ wilde maken. Dat hield b.v. in dat hij vond dat iedereen gelijke kansen zouden moeten hebben, in wat voor milieu je wieg ook stond. Voor mensen die echt niet konden werken, met wat voor reden dan ook ( ziekte, werkloosheid), moest de Overheid een ‘schild’ zijn. Maar ook, zo vond hij b.v. internationale samenwerking belangrijk. “Samen de arme landen bijstaan, als rijke, westerse samenleving”, maar ook de emancipatie van de vrouw vond hij een prioriteit.

In de jaren ’80 en ’90 was ik actief in mijn woonplaats voor de PvdA. Na een jaar of 10 stopte ik daar mee:  “Eindeloze vergaderingen en stapels dossiers” binnen de toenmalige PvdA-cultuur, deed mijn motivatie en plezier verdwijnen.  Ik bleef uiteraard wel lid.

Twee jaar geleden ben ik weer actief geworden voor mijn partij.  Er was enigszins sprake van een ‘slapende’ partij. Nu twee jaar verder is de PvdA weer volop in beeld in onze mooie Polder. We hebben een mooi programma, de sfeer is uitstekend, de kandidaten voor de Gemeenteraadsverkiezingen zijn fris, kordaat en gepassioneerd en alle sectoren:  Zorg, Bedrijfsleven, Armoedebestrijding, Milieu, Kunst en Cultuur, etc. zijn vertegenwoordigd.

Tenslotte:

Het is gewoon een prima en gezellige partij,  met  oog voor de gemeenschap, haalbare doelstellingen, maar bovenal een beetje omzien naar elkaar en zeker voor mensen die het echt moeilijk hebben!  Daar staat onze Lokale PvdA voor!