Zondagmiddag 18 Maart 15.00 Toutenburg afsluiting Campagne over Huisvesting (o.a. jongeren en ouderen) in NOP

16 maart 2018

Zondagmiddag 18 maart sluit de PvdA-NOP met het thema huisvesting haar campagne-debatten af in het huiscafé van de Toutenburg te Emmeloord. Ook zal de partij haar bevindingen van zeven avonden debatteren presenteren.  De middag begint om 3 uur.

Voor de PvdA-NOP is huisvesting het thema voor de komende vier jaar. Dit blijkt voor de PvdA-NOP ook uit de gehouden debatten. Betaalbaar en goed wonen vraagt meer aandacht van de gemeente.  Mogelijk kan wat meer concurrentie op de sociale woningmarkt volgens de PvdA-NOP in Noordoostpolder geen kwaad. De Noordoostpolder is nu wel erg afhankelijk van de Mercatus. Overigens is de PvdA-NOP gelukkig met de wijze waarop Mercatus haar sociale rol pakt in de samenleving.

De middag zal Emmeloorder Rob Roza  vertellen waarom er goedkoper duurzaam gebouwd, gekocht en gehuurd kan worden in Noordoostpolder. Dit zal hij toelichten aan de hand van een bewonersinitiatief om aan de Urkerweg een nieuw woonconcept te ontwikkelen. Dit zowel voor senioren, jongeren als gezinnen. Ook zal het nieuwe woonconcept van de Toutenburg aan de orde komen. Het is voor de bezoekers van de middag ook een goed moment om kennis te maken met de nieuwe Toutenburg.