Lijsttrekker PvdA-NOP omringd met nieuwe gezichten 

27 november 2017

Rien van der Velde, geboren te Nagele,  is door de leden van de PvdA-NOP met absolute meerderheid gekozen als lijsstrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018. Van der Velde leidde de afgelopen vier jaar de PvdA-GL fractie en is in 2016/2017 tijdelijk lid geweest van de Tweede Kamer en ondanks de korte periode aantoonbaar succesvol geweest.

Naast Rien van der Velde, heeft de lijst met 23 kandidaten, veel nieuwe gezichten. 12 vrouwen en 11 mannen. Op plek twee staat Heleen Wijnhoud. In het dagelijks leven directeur van OBS Roderik van Voorstschool. Wijnhoud heeft door haar werk veel kennis van zaken op het gebied van onderwijs. Door haar jarenlange  samenwerking met ouders, ondernemers en diverse instanties weet zij wat er speelt in Noordoostpolder.

Nummers drie en vier zijn ook nieuw. Na Wijnhoud staat Marjolein Keizer op plek drie. Keizer is werkzaam bij Custom Connect. Zij is gespecialiseerd in onder andere financiën, schuldhulpverlening en arbeidscontracten. Op plek 4 staat Henk van der Linde. Sinds november 2017 is van der Linde burgerraadslid voor de PvdA. De laatste jaren heeft Henk van der Linde gewerkt als zorgmakelaar. Hij heeft veel inwoners van de Noordoostpolder bijgestaan in vragen over de zorg.

De kandidaten van de PvdA hebben volgens de commissie een degelijke kennis van zaken, zijn creatief, communicatief en betrokken bij de inwoners van Noordoostpolder. Wat hun in het bijzonder kenmerkt het handelen vanuit sociaal-democratische drijfveren. De overige kandidaten zijn ook geen onbekenden. Zoals de nummers 5. Richard Stolwijk,  6. Lianne Mulder, 7. Frans Visser,  8. Jettie Marinussen en 9. Yvonne Mulder.  Verder op 10. Janet Faber, 11. Richold Hosper, 12. Petra Heegsma, 13. Tity Zelstra, 14. Noud  Wijnen,  15. Ingrid Boschma, 16. Barbara Fokkens, 17.  Hans van de Klundert, 18. Frieda van Lune, 19. Foeke Zeilstra, 20. Geert Klinkhamer, 21. Irene Andringa, 22. Gerard Harps en op 23. Meester Molle Stuiver. Met de kandidaten zijn alle sectoren van de polder samenleving vertegenwoordigd.

Farid, Boundatin

Voorzitter Kandidatencommissie

Afdeling PvdA-Noordoostpolder