Woensdagavond 14 maart PvdA-NOP over: jongerenwerk en coffeeshop beleid.

12 maart 2018

De PvdA-NOP houdt woensdagavond 14 maart 19.30 in het huiscafé  van het Voorhuys haar politieke avond. Deze avond staat  de wens van een koffieshop in Emmeloord en het probleem gericht jongerenwerk centraal.

Het eerste onderwerp van de avond gaat over verbinden en  het voorkomen van ontsporen van jongeren. Aziz AkHath, jeugdhulpverlener zal zijn verhaal vertellen. Over hoe hij als ongeschoolde vanuit een vastgelopen situatie nu als hulpverlener voorkomt dat jongeren ontsporen. Zijn aanpak is in Nederland uniek en menig gemeente heeft zijn op jongeren gerichte aanpak overgenomen. Hij vertelt hij hoe hij jongeren ontsporen van jongeren voorkomt en die al zijn ontspoort weer op het rechte pad brengt. De aanpak van Aziz AKhath  wordt momenteel door diverse gemeenten overgenomen, zoals in Huizen. De PvdA-NOP vindt dat de aanpak ook in Noordoostpolder succesvol kan zijn en nodigt dan ook iedereen uit het onderwijs, welzijn en zorg uit om in gesprek te gaan  met Aziz Akhath.

De PvdA-NOP heeft  voor het tweede onderwerp  Willem Panders van koffieshop de Piramide uit Bussem uitgenodigd.  De Piramide wordt in Nederland gezien als het voorbeeld van gemeentelijk koffieshop beleid. Voor de PvdA-NOP is het concept van de Piramide een reële optie voor Noordoostpolder. Naast de eigenaar is ook Frank Remmé ,directeur van het beveiligingsbedrijf van de Piramide en verantwoordelijk voor de  sociale veiligheid in en om de koffieshop regelt. De koffieshop werkt ook samen met de organisatie de voorlichting-organisatie  drugsadvies, met de Jellinek kliniek, politie en gemeente. Ook van deze organisaties zal iemand aanwezig zijn.  De zorg voor de effecten van cannabis op de gebruiker en zorg voor de omgeving door de Piramide kan voor de PvdA-NOP een succesvol concept voor Noordoostpolder kan zijn.